Одржана 55. сједница Сената

На сједници Сената одржаној 3. октобра у просторијама Ректората изабрани су проректори Универзитета у Источном Сарајеву:  проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Радислав Лале.

Донијете су одлуке по пристиглим приједлозима научно-наставних вијећа факултета и умјетничко-научно-наставних вијећа академија.

Усвојен је извјештај о резултатима уписа на прву годину првог циклуса студија у 2023/24. години.

На сједници је дата сагласност на Приједлог Статута Економског факултета Пале, те на Приједлог Статута Факултета за физичког васпитања и спорта Пале

Усвојени су Приједлог Правилника о поступку избора у академска звања на Универзитету, као и Приједлог Правилника о студирању на другом циклусу студија на Универзитету у Источном Сарајеву.

На сједници Сената је дата сагласност ректору за закључивање уговора о сарадњи са другим високошколским установама.

Усвојен је Елаборат о оправданости извођења студијског програма Право, на трећем циклусу студија на Правном факултету Пале.

Такође, Сенат је одлучивао о измјенама постојећих студијских програма према приспјелим приједлозима вијећа факултета.

Донијета је Одлука о формирању катедри по факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву.

Између осталог, донијета је Одлука о одобравању додатног октобарског испитног рока за све студенте Универзитета у Источном Сарајеву.