Održana 55. sjednica Senata

Na sjednici Senata održanoj 3. oktobra u prostorijama Rektorata izabrani su prorektori Univerziteta u Istočnom Sarajevu: prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalj i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Radislav Lale.

Donijete su odluke po pristiglim prijedlozima naučno-nastavnih vijeća fakulteta i umjetničko-naučno-nastavnih vijeća akademija.

Usvojen je izvještaj o rezultatima upisa na prvu godinu prvog ciklusa studija u 2023/24. godini.

Na sjednici je data saglasnost na Prijedlog Statuta Ekonomskog fakulteta Pale, te na Prijedlog Statuta Fakulteta za fizičkog vaspitanja i sporta Pale

Usvojeni su Prijedlog Pravilnika o postupku izbora u akademska zvanja na Univerzitetu, kao i Prijedlog Pravilnika o studiranju na drugom ciklusu studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici Senata je data saglasnost rektoru za zaključivanje ugovora o saradnji sa drugim visokoškolskim ustanovama.

Usvojen je Elaborat o opravdanosti izvođenja studijskog programa Pravo, na trećem ciklusu studija na Pravnom fakultetu Pale.

Takođe, Senat je odlučivao o izmjenama postojećih studijskih programa prema prispjelim prijedlozima vijeća fakulteta.

Donijeta je Odluka o formiranju katedri po fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Između ostalog, donijeta je Odluka o odobravanju dodatnog oktobarskog ispitnog roka za sve studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu.