Одржана LI сједница Сената

На 51. сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 25. маја 2023. године, донијете су одлуке о изборима у академска звања, усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата, као и извјештаји о урађеним докторским дисертацијама.

Разматран је и усвојен приједлог измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника за академску 2022/2023. годину на првом и другом циклусу студија, на факултетима/академијама Универзитета.

Усвојене су измјене студијског програма Теологија, на трећем циклусу студија, на Православном богословском факултету „Свети Василије Острошки“ у Фочи, за потребе почетне акредитације.

На сједници су усвојене измјене и допуне студијског програма Параво, на другом циклусу студија, на Правном факултету Пале, као и измјене и допуне студијског програма Педагогија, на првом и другом циклусу студија, на Филозофском факултету Пале.

Донијета је Одлука о расписивању конкурса за упис студената у прву годину на свим цуклусима студија Универзитета у Источном Сарајеву за академску 2023/2024. годину.

Усвојен је Приједлог Трошковника за накнаде које плаћају студенти Универзитета у Источном Сарајеву за академску 2023/2024. годину и Приједлог Одлуке о висини школарине за самофинансирајуће студенте, внредне студенте и студенте стране држављане за академску 2023/2024. годину.

Усвојене су измјене и допуне Статута Универзитета у Источном Сарајеву, те дата сагласност на Приједлог Статута Машинског факултета Источно Сарајево.

Чланови Сената дали су сагласност на Приједлог Статута Саобраћајног факултета Добој.

На сједници су усвојени приједлози научно-наставних/умјетничко-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном сарајеву за публиковање рукописа.

Донијета је одлука о расписивању конкурса за избор у наставника и сарадника, као и одлука о именовању Комисије за спровођење студентске електронске анкете за љетни семестар академске 2022/2023. године.

Усвојен је Извјештај о имплементацији акционог плана по препорукама комисије за акредитацију из 2019. године.