Održana LI sjednica Senata

Na 51. sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 25. maja 2023. godine, donijete su odluke o izborima u akademska zvanja, usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata, kao i izvještaji o urađenim doktorskim disertacijama.

Razmatran je i usvojen prijedlog izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2022/2023. godinu na prvom i drugom ciklusu studija, na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Usvojene su izmjene studijskog programa Teologija, na trećem ciklusu studija, na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči, za potrebe početne akreditacije.

Na sjednici su usvojene izmjene i dopune studijskog programa Paravo, na drugom ciklusu studija, na Pravnom fakultetu Pale, kao i izmjene i dopune studijskog programa Pedagogija, na prvom i drugom ciklusu studija, na Filozofskom fakultetu Pale.

Donijeta je Odluka o raspisivanju konkursa za upis studenata u prvu godinu na svim cuklusima studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2023/2024. godinu.

Usvojen je Prijedlog Troškovnika za naknade koje plaćaju studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2023/2024. godinu i Prijedlog Odluke o visini školarine za samofinansirajuće studente, vnredne studente i studente strane državljane za akademsku 2023/2024. godinu.

Usvojene su izmjene i dopune Statuta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te data saglasnost na Prijedlog Statuta Mašinskog fakulteta Istočno Sarajevo.

Članovi Senata dali su saglasnost na Prijedlog Statuta Saobraćajnog fakulteta Doboj.

Na sjednici su usvojeni prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom sarajevu za publikovanje rukopisa.

Donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za izbor u nastavnika i saradnika, kao i odluka o imenovanju Komisije za sprovođenje studentske elektronske ankete za ljetni semestar akademske 2022/2023. godine.

Usvojen je Izvještaj o implementaciji akcionog plana po preporukama komisije za akreditaciju iz 2019. godine.