Одржана L сједница – изборна сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву

На сједници 50. сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, која је била изборна и одржана је 24. маја 2023. године, на дневном реду је био избор ректора Универзитета.

За ректора Универзитета у Источном Сарајеву једногласно је изабран проф. др Милан Кулић на нови мандатни период од четири године.

На изборној сједници професор Кулић је нагласио да су постигнути досадашњи резултати плод заједничког, одговорног и напорног рада, али прије свега, истинског међусобног повјерења руководстава седамнаест факултета/академија и руководства Универзитета.

„Универзитет у Источном Сарајеву од његовог оснивања има стратешку мисију, да допринесе развоју локалних заједница и задржи одлазак становништва са ових простора. У наредном четворогодишњем мандату уложићу додатне напоре како би свака чланица, са својом специфичном експертизом и људским потенцијалнима, била присутнија у тијелима и пројектима јавног и приватног сектора. Тиме ће се подстицати развој локалних заједница, привлачење инвестиција и унапређење квалитета живота. У наредне четири године, имаћу обавезу служења студентима и запосленим на Универзитету а снагу знања, мудрост и енергију ћу усмјерити  у заједнички рад за добробит Универзитета у Источном Сарајеву и Републике Српске“, истакао је професор Кулић на изборној сједници.