Održana L sjednica – izborna sjednica Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Na sjednici 50. sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koja je bila izborna i održana je 24. maja 2023. godine, na dnevnom redu je bio izbor rektora Univerziteta.

Za rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu jednoglasno je izabran prof. dr Milan Kulić na novi mandatni period od četiri godine.

Na izbornoj sjednici profesor Kulić je naglasio da su postignuti dosadašnji rezultati plod zajedničkog, odgovornog i napornog rada, ali prije svega, istinskog međusobnog povjerenja rukovodstava sedamnaest fakulteta/akademija i rukovodstva Univerziteta.

„Univerzitet u Istočnom Sarajevu od njegovog osnivanja ima stratešku misiju, da doprinese razvoju lokalnih zajednica i zadrži odlazak stanovništva sa ovih prostora. U narednom četvorogodišnjem mandatu uložiću dodatne napore kako bi svaka članica, sa svojom specifičnom ekspertizom i ljudskim potencijalnima, bila prisutnija u tijelima i projektima javnog i privatnog sektora. Time će se podsticati razvoj lokalnih zajednica, privlačenje investicija i unapređenje kvaliteta života. U naredne četiri godine, imaću obavezu služenja studentima i zaposlenim na Univerzitetu a snagu znanja, mudrost i energiju ću usmjeriti u zajednički rad za dobrobit Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Republike Srpske“, istakao je profesor Kulić na izbornoj sjednici.