Одржана XLIX сједница Сената

На XLIX сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 27. априла 2023. године, извршени су избори у академска звања, те усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата.

На сједници је донијета одлука  по Пресуди Окружног суда у Источном Сарајеву број: 14 0 U 005594 22 U од 31.01.2023. године.

Усвојен је приједлог измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2022/2023. годину, на првом и другом циклусу студија, на факултетима/академијама Универзитета.

Дата је сагласност на Приједлог Статута Пољопривредног факултета Источно Сарајево, те усвојен Приједлог Правног факултета Пале о престанку рада одјељења Правног факултета Пале у Сребреници.

На сједници је донијета Одлука о максималном броју наставника којима може бити додијељено звање professor emeritus у календарској 2023. Години и утврђивање научних и/или умјетничких области за које се може додјељивати звање professor emeritus.

Дата је сагласност Економском факултету Пале за потписивање Уговора о научно-наставној сарадњи са Факултетом  за туризам и хотелијерство у Котору Универзитета Црне Горе, Економским факултетом Универзитета у Скадру и Економским факултетом Универзитета у Бањој Луци.

На сједници су усвојени приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

Именовани су чланови Одбора за додјелу признања Универзитета у Источном Сарајеву, те донијета Одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.