Održana XLIX sjednici Senata

Na XLIX sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 27. aprila 2023. godine, izvršeni su izbori u akademska zvanja, te usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata.

Na sjednici je donijeta odluka po Presudi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu broj: 14 0 U 005594 22 U od 31.01.2023. godine.

Usvojen je prijedlog izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika, za akademsku 2022/2023. godinu, na prvom i drugom ciklusu studija, na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Data je saglasnost na Prijedlog Statuta Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo, te usvojen Prijedlog Pravnog fakulteta Pale o prestanku rada odjeljenja Pravnog fakulteta Pale u Srebrenici.

Na sjednici je donijeta Odluka o maksimalnom broju nastavnika kojima može biti dodijeljeno zvanje professor emeritus u kalendarskoj 2023. Godini i utvrđivanje naučnih i/ili umjetničkih oblasti za koje se može dodjeljivati zvanje professor emeritus.

Data je saglasnost Ekonomskom fakultetu Pale za potpisivanje Ugovora o naučno-nastavnoj saradnji sa Fakultetom za turizam i hotelijerstvo u Kotoru Univerziteta Crne Gore, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Skadru i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci.

Na sjednici su usvojeni prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa.

Imenovani su članovi Odbora za dodjelu priznanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te donijeta Odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.