Одржана XLVIII сједници Сената

На XLVIII сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 30. марта 2023. године, именовани су чланови Вијећа друштвених наука по приједлогу Научно-наставног вијећа Факултета пословне економије Бијељина.

На сједници су извршени избори у академска звања и усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата.

Такође, усвојен је Извјештај о раду Универзитета у Источном Сарајеву за 2022. годину.

Донијета је Одлука о расписивању јавног конкурса за избор ректора Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници је донијета и Одлука о утврђивању приједлога висине школарине за редовне студенте првог и другог циклуса студија студијских програма Универзитета у Источном Сарајеву, који обнављају годину у којој су били финансирани из буџета Републике Српске за академску 2023/24. године.

Усвојен је  Приједлог Економског факултета Пале за одређивање одговорних наставника за обављање испита у академској 2022/2023. години.

Усвојене су измјене и допуне листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2022/2023. годину на првом и другом циклуса студија, на факултетима/академијама Универзитета.

Разматрани су и усвојени приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

Усвојен је Приједлог Научно-наставног вијећа Филозофског факултета Пале о формирању Центра за српске студије Универзитета у Источном Сарајеву при Филозофском факултету Пале.

Дата је сагласност на Приједлог Статута Правног факултета Пале и сагласност Статута Филозофског факултета Пале.

Разматран је Захтјев Правног факултета Пале и дата сагласност Правном факултету за закључивање Споразума о сарадњи правних факултета у Босни и Херцеговини.

Усвојен је Приједлог Правилника о међународној размјени академског и административног особља студената Универзитета у Источном Сарајеву.

Донијета је одлука о утврђивању матичности чланица Универзитета у Источном Сарајеву, као и одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.

Усвојена је молба студената Универзитета у Источном Сарајеву за организовање другог априлског испитног рока у академској 2022/2023. години.