Изабрано ново руководство Студентског парламента

На сједници Студентског парламента, одржаној данас у просторијама Ректората, изабрано је ново руководство Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

Студент четврте године Економског факултета Милан Савић изабран је за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, док је за замјеника изабран Никола Лапчевић.

Савић је захвалио на подршци, напомињући да је ово за њега велика част, али и обавеза јер захтијева свакодневни рад на побољшању студентског стандарда.

Савић је истакао да је, осим бесплатног школовања и смјештаја у студентске домове које имају студенти Универзитета у Источном Сарајеву, у протеклом периоду организована и бесплатна школа скијања на Јахорини, која је званично јуче и завршена.

Савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Јосиф Илић, који је присуствовао сједници Студентског парламента, истакао је да ресорно министарство наставља да подржава сваки облик студентског организовања.

“Ресорно министарство је расписивало конкурсе за студентске пројекте, а најистакнутији су били студентских парламената и Уније студената Републике Српске. У наредном периоду ћемо наставити да подржавамо рад студентских парламената, а новом руководству желим срећу у раду и надам се да ће, као и претходни, бити добри партнери”, навео је Илић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске омогућила у претходном периоду бесплатно студирање и бесплатан смјештај у студентским домовима широм Републике Српске, а у току су и инфраструктурни пројекти. Он је додао да се гради студентски дом у Источном Новом Срајеву, као и зграда Музичке академије и Ректората.

Замјеник предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Никола Лапчевић је истакао да је у децембру реализован пројекат под називом “Пакетић више”, а прикупљени пакетићи су подијељени дјеци на Косову и Метохији, као и широм Републике Српске.

“Тренутно је у реализацији још један пројекат хуманитарног карактера, а то је прикупљање помоћи за Милоша Божовића. Ми смо поставили кутије на свим факултетима нашег универзитета, као и студентским домовима и надамо се да ћемо прикупити одређена новчана средства да помогнемо Милошу”, истакао је Лапчевић, који је студент треће године Филозофског факултета на Палама.