Посјета делегације универзитета из Руске Федерације

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и ректор Државног педагошког универзитета у Тули (Русија) проф. др Константин Подрезов потписали су 21. марта 2023. године Споразум о сарадњи који подразумијева низ заједничких активности два универзитета.

Током састанка разговарано је о конкретним облицима сарадње, са посебним нагласком на заједничким научним пројектима, размјени наставника и студената, промоцији руског језика и културе, те другим заједничким активностима од обостраног интереса.

Осим ректора Подрезова, делегацију из Русије представљали су и проректор за међународну сарадњу Државног педагошког универзитета у Тули проф. др Жана Фомичева, замјеник проректора за међународну сарадњу Државног универзитета Лобачевски у Нижњем Новгороду проф. др Константин Кемаев, први секретар Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини г. Јури Пичугин и трећи секретар Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини г. Дмитриј Лукашев.

Састанку, одржаном у Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву, присустовали су предсједник Управног одбора проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за међународно сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић, проректор за  људске и материјалне ресурсе проф. др Срђан Лалић, декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић.