Одржана XLVII сједница Сената

На XLVII сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 23. фебруара 2023. године, именовани су чланови Вијећа медицинских и здравствених и пољопривредних наука, по приједлогу Научно-наставног вијећа Медицинског факултета Фоча, те извршени избори у академска звања.

На сједници су усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата, те усвојени извјештаји о урађеним докторским дисертацијама.

Разматран је и усвојен Извјештај о спроведеној студентској електронској анкети за зимски семестар академске 2022/23. године, разматран је и усвојен приједлог измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника за академску 2022/23. годину, на првом и другом циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

Усвојен је Приједлог листе одговорних наставника/сарадника чланица Универзитета у Источном Сарајеву за академску 2023/24. годину, са годишњим планом избора у звања.

На сједници је разматран и усвојен Приједлог Правилника о поступку избора, престанка функције и разрјешења ректора и проректора  Универзитета у Источном Сарајеву.

Разматран је и усвојен Приједлог Правилника о обезбјеђењу квалитета Универзитета у Источном Сарајеву, као и Елаборат о оправданости извођења студијског програма Саобраћај, првог циклуса студија, на Саобраћајном факултету Добој.

Разматрани су и усвојени приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

На сједници је разматрана информација о акредитацији Универзитета у Источном Сарајеву и студијских програма, те донијета Одлука о именовању Комисије за институционалну реакредитацију Универзитета и писање Извјештаја о самовредновању и оцјени квалитета за 2022. годину.

Донијета је Одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника, као и Одлука за приступање  Универзитета у Источном Сарајеву Асоцијацији евроазијских универзитета.

Такође, донијета је Одлука о именовању савјетника за превенцију родно заснованог насиља на Универзитету у Источном Сарајеву.