Održana XLVII sjednica Senata

Na XLVII sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 23. februara 2023. godine, imenovani su članovi Vijeća medicinskih i zdravstvenih i poljoprivrednih nauka, po prijedlogu Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Foča, te izvršeni izbori u akademska zvanja.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata, te usvojeni izvještaji o urađenim doktorskim disertacijama.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o sprovedenoj studentskoj elektronskoj anketi za zimski semestar akademske 2022/23. godine, razmatran je i usvojen prijedlog izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2022/23. godinu, na prvom i drugom ciklusu studija na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Usvojen je Prijedlog liste odgovornih nastavnika/saradnika članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2023/24. godinu, sa godišnjim planom izbora u zvanja.

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog Pravilnika o postupku izbora, prestanka funkcije i razrješenja rektora i prorektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Razmatran je i usvojen Prijedlog Pravilnika o obezbjeđenju kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i Elaborat o opravdanosti izvođenja studijskog programa Saobraćaj, prvog ciklusa studija, na Saobraćajnom fakultetu Doboj.

Razmatrani su i usvojeni prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa.

Na sjednici je razmatrana informacija o akreditaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i studijskih programa, te donijeta Odluka o imenovanju Komisije za institucionalnu reakreditaciju Univerziteta i pisanje Izvještaja o samovrednovanju i ocjeni kvaliteta za 2022. godinu.

Donijeta je Odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika, kao i Odluka za pristupanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu Asocijaciji evroazijskih univerziteta.

Takođe, donijeta je Odluka o imenovanju savjetnika za prevenciju rodno zasnovanog nasilja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.