Универзитет у Источном Сарајеву на Сајму образовања „Путокази”

Универзитет у Источном Сарајеву, под покровитељством ресорног Министарства за  научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, представиће своје факултете и академије и студијске програме на 18. Међународном сајму образовања „Путокази“ који је данас свечано отворен.

Сајам „Путокази“, који се одржава 09. и 10. марта 2023. године, у Новом Саду свечано је отворио министар просвете у Влади Републике Србије Бранко Ружић, а присутнима су се обратили и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске доц. др Жељко Будимир, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Сајам „Путокази“ намијењен је ученицима завршних разреда основних и средњих школа, те окупља институције које представљају више од 500 образовних профила, односно даје свеобухватну понуду средњег, вишег и високог школства у Србији, употпуњену понудом факултета у Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији.

Штанд Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су министар Будимир, министар Ружић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, те представници Покрајинског секретаријата.

Ректору Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милану Кулићу на Сајму је уручена награда Велика златна медаља за квалитет образовања. Ово признање потврђује посвећеност руководства Универзитета, као и свих факултета у његовом саставу, сталном унапређењу квалитета, а оцјену квалитета образовних институција извршила је међународна комисија.