Одржана XLVI сједница Сената

На XLVI сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 26. јануара 2023. године, извршени су избори у академска звања, те усвојени приједлози измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2022/2023. годину на првом и другом циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

На сједници је усвојен Приједлог измјена и допуна Статута Универзитета у Источном Сарајеву, као и Правилник о организацији и раду катедри на Универзитету у Источном Сарајеву.

Разматран је Елаборат о оправданости извођења студијског програма Саобраћај првог циклуса студија на Саобраћајном факултету Добој, те разматран и усвојен Елаборат о оправданости извођења студијског програма Пољопривреда првог циклуса студија на Пољопривредном факултету Источно Сарајево.

На сједници су усвојене измјене студијског програма Шумарство првог циклуса студија на Пољопривредном факултету Источно Сарајево, те разматрани и усвојени приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

Чланови Сената донијели су Одлуку о о утврђивању приједлога плана уписа броја студената чије студије се финансирају на терет буџета Републике Српске, за упис у прву годину првог и другог циклуса студија у академској 2023/2024. години на факултете/академије Универзитета и броја студената који самофинансирају своје школовање, ванредних студената и студената страних држављање за упис у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија.

Донијета је Одлука о именовању чланова Етичког комитета Универзитета, као и Одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.