Одржана XLV сједница Сената

На XLV сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 27. децембра, констатован је избор представника студената у Сенату Универзитета у Источном Сарајеву, те именован члан Вијећа медицинских и здравствених и пољопривредних наука, по приједлогу Научно-наставног вијећа Факултета физичког васпитања и спорта Пале.

Ивршени су избори у академска звања, те усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата, као и извјештаји о урађеним докторским дисертацијама.

На сједници су донијете одлуке о продужењу радних ангажовања пензионисаним наставницима Универзитета у Источном Сарајеву, а разматран је и усвојен Нацрт Измјене и допуне Статута Универзитета у Источном Сарајеву.

Разматран је и усвојен приједлог измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2022/2023. годину, на првом, другом и трећем циклусу студија, на факултетима/академијама Универзитета.

На сједници Сената разматран је и усвојен Елаборат о оправданости извођења кратког студијског програма Стоматолошка сестра, на Медицинском факултету Фоча, као и Елаборат о оправданости извођења кратког студијског програма Инструментирање у хируршкoj пракси, на Медицинском факултету Фоча.

Такође, разматран је и усвојен Приједлог Научно-наставног вијећа Филозофског факултета Пале о формирању Центра за француске и франкофоне студије, те именован члан – представник студената у Управни одбор Универзитета у Источном Сарајеву.

Чланови Сената донијели су одлуку о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника, те усвојили Стратегију развоја људских ресурса за истраживаче у складу са принципима Европске повеље за истраживаче и Кодекса о запошљавању истраживача.