Održana XLV sjednica Senata

Na XLV sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 27. decembra, konstatovan je izbor predstavnika studenata u Senatu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te imenovan član Vijeća medicinskih i zdravstvenih i poljoprivrednih nauka, po prijedlogu Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale.

Ivršeni su izbori u akademska zvanja, te usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata, kao i izvještaji o urađenim doktorskim disertacijama.

Na sjednici su donijete odluke o produženju radnih angažovanja penzionisanim nastavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a razmatran je i usvojen Nacrt Izmjene i dopune Statuta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Razmatran je i usvojen prijedlog izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika, za akademsku 2022/2023. godinu, na prvom, drugom i trećem ciklusu studija, na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Na sjednici Senata razmatran je i usvojen Elaborat o opravdanosti izvođenja kratkog studijskog programa Stomatološka sestra, na Medicinskom fakultetu Foča, kao i Elaborat o opravdanosti izvođenja kratkog studijskog programa Instrumentiranje u hirurškoj praksi, na Medicinskom fakultetu Foča.

Takođe, razmatran je i usvojen Prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Filozofskog fakulteta Pale o formiranju Centra za francuske i frankofone studije, te imenovan član – predstavnik studenata u Upravni odbor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Članovi Senata donijeli su odluku o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika, te usvojili Strategiju razvoja ljudskih resursa za istraživače u skladu sa principima Evropske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača.