Одржана XLIV сједница Сената

На XLIV сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 23. новембра, донијете су одлуке о изборима у звања наставника и сарадника Универзитета у Источном Сарајеву, те усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата.

На сједници Сената усвојена је листа одговорних наставника за академску 2022/23. годину, на Факултету физичког спорта и васпитања Пале и Медицинском факултету Фоча.

Усвојене су измјене и допуне листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2022/23. годину на првом, другом и трећем циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

Донијета је одлука о разврставању наставних предмета по ужим научним областима на Универзитету у Источном Сарајеву.

На сједници је усвојен Правилник о студирању на првом циклусу студија Универзитета у Источном Сарајеву, као и измјене и допуне студијских програма Унививерзитета.

Именована је Комисија за спровођење студентске електронске анкете у зимском семестру академске 2022/23. године, а усвојени су и приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

На сједници Сената донијета је одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.