Održana XLIV sjednica Senata

Na XLIV sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 23. novembra, donijete su odluke o izborima u zvanja nastavnika i saradnika Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata.

Na sjednici Senata usvojena je lista odgovornih nastavnika za akademsku 2022/23. godinu, na Fakultetu fizičkog sporta i vaspitanja Pale i Medicinskom fakultetu Foča.

Usvojene su izmjene i dopune listi odgovornih nastavnika i saradnika, za akademsku 2022/23. godinu na prvom, drugom i trećem ciklusu studija na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Donijeta je odluka o razvrstavanju nastavnih predmeta po užim naučnim oblastima na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici je usvojen Pravilnik o studiranju na prvom ciklusu studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i izmjene i dopune studijskih programa Univiverziteta.

Imenovana je Komisija za sprovođenje studentske elektronske ankete u zimskom semestru akademske 2022/23. godine, a usvojeni su i prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa.

Na sjednici Senata donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.