Промовисана књига „Изазови интегрисања родне равноправности у универзитетској заједници: Против родно заснованог насиља“

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву 24. новембра промовисана је књига „Изазови интегрисања родне равноправности у универзитетској заједници: Против родно заснованог насиља“ у оквиру пројекта „University gender mainstreaming –UNIGEM“, чији је један од учесника Универзитет у Источном Сарајеву.

Књигу су промовисали проф. др Бранка Ковачевић, проф. др Јелена Крунић и доц. др Марко Гутаљ, а о значају родне равноправности је говорио и декан Правног факултета проф. др Горан Марковић.

На промоцији су учестовали студенти и професори Правног факултета, као и других чланица Универзитета у Источниом Сарајеву.

Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта UNIGEM  потписан је између Универзитета у Источном Сарајеву и Транскултурне психосоцијалне образовна фондације (ТПО) и подразумијева реализовање низа активности које ће допринијети афирмацији родне равноправности, а све у циљу превенције и борбе против родно заснованог насиља, дискриминације и сексуалног узнемиравања и обезбјеђивања интегритета и квалитета у високом образовању.