Promovisana knjiga „Izazovi integrisanja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja“

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu 24. novembra promovisana je knjiga „Izazovi integrisanja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja“ u okviru projekta „University gender mainstreaming –UNIGEM“, čiji je jedan od učesnika Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Knjigu su promovisali prof. dr Branka Kovačević, prof. dr Jelena Krunić i doc. dr Marko Gutalj, a o značaju rodne ravnopravnosti je govorio i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković.

Na promociji su učestovali studenti i profesori Pravnog fakulteta, kao i drugih članica Univerziteta u Istočniom Sarajevu.

Memorandum o saradnji u okviru projekta UNIGEM  potpisan je između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Transkulturne psihosocijalne obrazovna fondacije (TPO) i podrazumijeva realizovanje niza aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti, a sve u cilju prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja i obezbjeđivanja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.