Одржана 16. сједница Управног одбора

У просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву 17. новембра одржана је 16. сједница Управног одбора на којој је разматрана и усвојена Молба Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву за реалокацију средстава број 26/22 од 26.10.2022. године.

Разматран је и усвојен Извјештај о финансијском пословању Универзитета у Источном Сарајеву са 30.09.2022. године, као и Приједлог Плана Буџета Универзитета у Источном Сарајеву за 2022. годину, по другом ребалансу буџета.

На сједници је донијета Одлука о расподјели средстава на позицији расходи по основу коришћења роба и услуга из Буџета Универзитета у Источном Сарајеву за 2022. годину (Фонд 01), расположивих са 30.11.2022. године, по чланицама Универзитета у Источном Сарајеву.

Такође, разматрани су приговори запослених из области радних односа.

На сједници Управног одбора донијета је Одлука о оснивању Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву, а усвојен је и Приједлог Правилника о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста на Универзитету у Источном Сарајеву.

Разматран је и усвојен Извјештај о приходовању и трошењу средстава буџета међународних пројеката са 30.06.2022. године, као и Извјештај о приходовању и трошењу средстава буџета националних научно-истраживачких пројеката са 30.06.2022. године.

Усвојен је Правилник о критеријумима за коришћење властитих прихода Универзитета у Источном Сарајеву, а разматрани су и усвојени захтјеви чланица Универзитета за измјене и допуне Плана јавних набавки за 2022. годину.

На сједници је донијета Одлука о Приједлогу Медицинског факултета Фоча о висини цијене часа предавања и вјежби на студијском програму „Медицина на енглеском језику“.