Održana 16. sjednica Upravnog odbora

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu 17. novembra održana je 16. sjednica Upravnog odbora na kojoj je razmatrana i usvojena Molba Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za realokaciju sredstava broj 26/22 od 26.10.2022. godine.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa 30.09.2022. godine, kao i Prijedlog Plana Budžeta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2022. godinu, po drugom rebalansu budžeta.

Na sjednici je donijeta Odluka o raspodjeli sredstava na poziciji rashodi po osnovu korišćenja roba i usluga iz Budžeta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2022. godinu (Fond 01), raspoloživih sa 30.11.2022. godine, po članicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Takođe, razmatrani su prigovori zaposlenih iz oblasti radnih odnosa.

Na sjednici Upravnog odbora donijeta je Odluka o osnivanju Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a usvojen je i Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o prihodovanju i trošenju sredstava budžeta međunarodnih projekata sa 30.06.2022. godine, kao i Izvještaj o prihodovanju i trošenju sredstava budžeta nacionalnih naučno-istraživačkih projekata sa 30.06.2022. godine.

Usvojen je Pravilnik o kriterijumima za korišćenje vlastitih prihoda Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a razmatrani su i usvojeni zahtjevi članica Univerziteta za izmjene i dopune Plana javnih nabavki za 2022. godinu.

Na sjednici je donijeta Odluka o Prijedlogu Medicinskog fakulteta Foča o visini cijene časa predavanja i vježbi na studijskom programu „Medicina na engleskom jeziku“.