Одржана XLII сједница Сената

На XLII сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 01. новембра, усвојени су записници са претходних сједница Сената Универзитета, те именовани чланови Вијећа друштвених наука, по приједлогу Научно-наставног вијећа Правног факултета Пале.

На сједници су извршени избори у академска звања, те усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата, као и извјештаји о урађеним докторским дисертацијама.

Донијете су одлуке о продужењу радних ангажмана пензионисаних наставника Универзитета у Источном Сарајеву, а разматрана је и усвојена коначна листа одговорних наставника и сарадника, са оптерећењима, за академску 2022/23. годину на првом, другом и трећем циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

Усвојен је Приједлог Научно-наставног вијећа Медицинског факултета Фоча о измјенама Одлуке о катедрама Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници су усвојени Правилник о процедурама исписа студената свих циклуса студија на Универзитету у Источном Сарајеву, Елаборат о правданости оснивања Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву, као и Елаборат о програму цјеложивотног учења – Пројектовање и анализа фотонапонских система.

Такође, усвојене су измјене студијског прогарама Медицина, интегрисаних студија, Измјене студијског програма Стоматологија, интегрисаних студија, Измјене студијског програма Стоматологија на енглеском језику, интегрисаних студија и Измјене студијског програма Здравствена њега, првог циклуса студија на Медицинском факултету Фоча.

На сједници Сената су усвојене Измјене студијског програма Право, првог циклуса студија и Измјене студијског програма Право, другог циклуса студија, на Правном факултету Пале, као и Измјене студијског програма Саобраћај, првог циклуса студија, на Саобраћајном факултету Добој, те Измјене студијског програма Шумарство, другог циклуса студија, на Пољопривредном факултету Источно Сарајево.

Усвојене су и Измјене студијског програма Економски развој БиХ, другог циклуса студија, Измјене студијског програма Финансије, другог циклуса студија, Измјене студијског програма Квантитативна економија, другог циклуса студија,  Измјене студијског програма Макроекономија, реформе и бизнис, другог циклуса студија, Измјене студијског програма Пословно управљање, другог циклуса студија и Измјене студијског програма Tуризам и хотелијерство, другог циклуса студија, на Економском факултету Пале.

Усвојени су приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа, те донијета одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.