Održana XLII sjednica Senata

Na XLII sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 01. novembra, usvojeni su zapisnici sa prethodnih sjednica Senata Univerziteta, te imenovani članovi Vijeća društvenih nauka, po prijedlogu Naučno-nastavnog vijeća Pravnog fakulteta Pale.

Na sjednici su izvršeni izbori u akademska zvanja, te usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata, kao i izvještaji o urađenim doktorskim disertacijama.

Donijete su odluke o produženju radnih angažmana penzionisanih nastavnika Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a razmatrana je i usvojena konačna lista odgovornih nastavnika i saradnika, sa opterećenjima, za akademsku 2022/23. godinu na prvom, drugom i trećem ciklusu studija na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Usvojen je Prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Foča o izmjenama Odluke o katedrama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici su usvojeni Pravilnik o procedurama ispisa studenata svih ciklusa studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, Elaborat o pravdanosti osnivanja Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i Elaborat o programu cjeloživotnog učenja – Projektovanje i analiza fotonaponskih sistema.

Takođe, usvojene su izmjene studijskog progarama Medicina, integrisanih studija, Izmjene studijskog programa Stomatologija, integrisanih studija, Izmjene studijskog programa Stomatologija na engleskom jeziku, integrisanih studija i Izmjene studijskog programa Zdravstvena njega, prvog ciklusa studija na Medicinskom fakultetu Foča.

Na sjednici Senata su usvojene Izmjene studijskog programa Pravo, prvog ciklusa studija i Izmjene studijskog programa Pravo, drugog ciklusa studija, na Pravnom fakultetu Pale, kao i Izmjene studijskog programa Saobraćaj, prvog ciklusa studija, na Saobraćajnom fakultetu Doboj, te Izmjene studijskog programa Šumarstvo, drugog ciklusa studija, na Poljoprivrednom fakultetu Istočno Sarajevo.

Usvojene su i Izmjene studijskog programa Ekonomski razvoj BiH, drugog ciklusa studija, Izmjene studijskog programa Finansije, drugog ciklusa studija, Izmjene studijskog programa Kvantitativna ekonomija, drugog ciklusa studija,  Izmjene studijskog programa Makroekonomija, reforme i biznis, drugog ciklusa studija, Izmjene studijskog programa Poslovno upravljanje, drugog ciklusa studija i Izmjene studijskog programa Turizam i hotelijerstvo, drugog ciklusa studija, na Ekonomskom fakultetu Pale.

Usvojeni su prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa, te donijeta odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.