Отворен конкурс за младе европске амбасадоре

Конкурс за пријаву Младих европских амбасадора отворен је 20. маја 2022. године.

Платформа Млади европски амбасадори (YEA) је креативна мрежа младих активиста са цијелог Западног Балкана који долазе из различитих средина, али сви дијеле заједничку визију: Западни Балкан уједињен у својој различитости, мјесто где сви уче једни о другима, а заједно о Европској Унији, кроз креативне пројекте, стицање нових вјештина, повезујући се путем друштвених мрежа, као и кроз организацију инспиративних догађаја – увијек вођени идејом да је активизам младих најмоћнија снага за постизање друштвених промјена.

Циљ мреже је ширење вриједности на којима почива Европска унија и подизање свијести о сарадњи ЕУ са својим партнерима са Западног Балкана, као и представљање опипљивих резултата ове сарадње. Мрежа младих амбасадора, такође, жели да пружи допринос дијалогу о различитим темама, као и подршку јачању грађанског активизма и кроз заједнички рад за бољу будућност.

Млади европски амбасадор или амбасадорка је млада особа који себе види као комуникативну, жељну да дијели вриједности на којима почива ЕУ, учествује у пројектима и догађајима везаним за ЕУ интеграције, заштиту животне средине, људска права, умјетност и културу, као и нове технологије.

Сви млади између 18 и 29 година са Западног Балкана позвани су да се пријаве.

Конкурс је отворен од 20. маја до 30. јуна.

Више информација доступно је на wеб страници webalkans.eu/yea/become-a-yea/ 

Више информација о распореду Дана отворених врата доступно на линку:

YEA Open Days 2022 in the Western Balkans