Запажен успјех студената Музиче академије на Свјетском купу хармонике у Минхену

На Свјетском купу хармонике, у организацији Свјетске конфедерације акордеониста (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA), одржаном у Минхену (Њемачка), од 13. до 17. октобра 2021. године, Босну и Херцеговину представљали су студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву у двије категорије.

Едвин Халиловић, студент 4. године смјера за хармонику, у класи мр Рада Радовића, ред.проф., освојио је 3. мјесто у мастерс категорији Свјетског купа.

Вехбија Хоџић, студент 3. године смјера за хармонику, у класи мр Данијеле Газдић, ред.проф., освојио је 5. мјесто у сениорској категорији Свјетског купа.

Један од чланова стручног жирија на 74. Свјетском купу хармонике била је професор Музичке академија УИС-а мр Данијела Газдић.

На генералној скупштини Конгреса акордеониста одржаном овим поводом, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву је постала члан Свјетске конфедерације акордеониста (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA), настављајући са активностима које за циљ имају промоцију и унапређење свјетске академске музике за хармонику.