Коначна ранг-листа студената II и III циклуса студија за академску 2020/2021. годину – други конкурс

На конкурсe Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић“ за додјелу стипендија редовним студентима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству за академску 2020/2021. годину пристигло је укупно 29 пријава за оба циклуса студија од чега је 14 пријавa задовољило услове прописане конкурсима.

Студентима другог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству, од укупно девет  пријава, додијељене су двије годишње стипендије у износу од по 5.000,00 КМ, док је студентима трећег циклуса студија додијељено седам годишњих стипендија, од укупно 20 пријава, у износу од по 10.000,00 КМ за текућу академску годину.  

Наредни конкурс за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса студија за академску 2020/2021. годину биће објављен у октобру 2021. године.

Од настанка идеје о додјељивању престижних стипендија Фонда „Др Милан Јелић“ додијељено је преко 2.494 годишњих стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству у укупном износу од преко 12 милиона КМ. Годишњи буџет за додјелу стипендија најуспјешнијим студентима из Фонда „Др Милан Јелић“ износи 750.000,00КМ.

Коначну ранг-листу студената другог циклуса студија можете погледати овдје

Коначну ранг-листу студената трећег циклуса студија можете погледати овдје

Студенти који су остварили право на додјелу стипендија биће благовремено обавјештени о начину и терминима потписивања уговора о стипендијама.

Преглед бодованих резултата студената другог циклуса студија у науци и умјетности можете погледати овдје

Преглед бодованих резултата студената трећег циклуса студија у науци и умјетности можете погледати овдје

 

Извор: www.vladars.net