Информација са сједнице Ректорске конференције Републике Српске

На 34. редовној сједници Ректорске конференције Републике Српске (РКРС) одржаној 22. децембра 2020. године у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци, размотрен је и усвојен Финансијски план Ректорске конференције за 2021 годину.

Чланови конференције су разматрали и могућност организације једне конференције на којој би се разговарало о стању у високом образовању, а која би требала бити одржана наредне године.

Током сједнице донесена је и Одлука о висини чланарине за 2021. годину. Како је Ректорска конференција одлучила, висина чланарине остаје иста као и у 2020. години.

Чланови конференције размотрили су Информацију о организацији наставног процеса на високошколским установама у Републици Српској у академској 2020/2021. години, а разматран је и Приједлог споразума о сарадњи између универзитета окупљених око Ректорске конференције.

Конференција је информисана и о предузетим активностима у вези иницирања питања чланства приватних универзитета из Републике Српске у Ректорској конференцији Босне и Херцеговине, те присуствовању представника РКРС на сједницама Конференције универзитета Србије.

Сједници су присуствовале и помоћник министра за високо образовање Републике Српске доц. др Јелена Старчевић и директор Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске доц. др Биљана Војводић, те виши стручни сарадник за лиценцирање у високом образовању у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Данијела Стјепановић.