Дуално високо образовање и кратки циклуси студија у панел дискусији Пословног форума менаџера 2020. у Бијељини

У оквиру Пословног форума менаџера 2020. који је одржан 27. и 28. октобра 2020. године у Бијељини, организована је и панел дискусија на тему „Развој дуалног високог образовања и кратких циклуса студија“ уз подршку Еразмус плус пројекта „Јачање капацитета у имплементацији дуалног образовања у БиХ високом образовању (ДУАЛСЦИ)“ и програма „Европска мрежа предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС)“.

Панел дискусији су присуствовали представници Универзитета у Источном Сарајеву проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Срђан Лалић и доц. др Ненад Марковић са Медицинског факултета.

Панелу, који је одржан другог дана Пословног форума менаџера 2020. присуствовали су и представник Привредне коморе Републике Српске, директор сектора за економске и правне послове Драгана Кокот и представник Економског факултета Универзитета у Новом Саду мр Данило Ђокић.

Дефинисани су основни процеси и постулати система дуалног високог образовања, представљени су прелиминарни резултати истраживања проведеног на територији Републике Српске међу привредним организацијама. Сагледано је стање дуалног образовања у Републици Србији и студије кратких циклуса и процијењен је потенцијални допринос кратких циклуса студија и дуалног образовања цјелокупном систему образовања у Републици Српској.

Генерални покровитељ шестог издања Пословног форума менаџера 2020. били су Град Бијељина, покровитељ Влада Републике Српске, а партнер Подручна привредна комора Бања Лука.

Пословни форум био је посвећен основама бизниса, етичког пословања, реструктурирања организација, изазовима привреде у доба пандемије, као и темама из високог образовања – кратким циклусима студија и дуалном образовању.