Почела нова академска година на Универзитету у Источном Сарајеву

На Универзитету у Источном Сарајеву данас је почела нова академска година за студенте прве године, одржавањем уводног часа уз прописане епидемиолошке мјере.

На факултетима и академијама Универзитета у Источном Сарајеву настава ће бити извођена на класичан начин, уз физичко присуство наставника и студената, али уз поштовање мјера које је препоручио Институт за јавно здравство Српске.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић пожелио је успјешну нову академску 2020/21. годину изразивши увјерење да ће управо ти млади људи креирати будућност Универзитета и Републике Српске, уз подршку професора који ће им несебично пренијети своје искуство и знање.

Бруцоше су поздравили и декани организационих јединица Универзитета зажеливши им да током студирања стекну знања и вјештине које ће им помоћи да изграде успјешне пословне каријере.

Студије на Универзитету у Источном Сарајеву ове године је уписало 1.192 студента на првом циклусу студија, што је више него претходне године.

По први пут, ове године почиње извођење наставе на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи, а у првој генерацији уписана су 53 студента који долазе из Индије, Бангладеша, Пакистана, Непала, Италије, те шест студената из окружења.

На Филозофском факултету лиценциран је нови студијски програм Новинарство и односи са јавношћу, док су остали само иновирани.

Настава за студенте старијих година почеће 2. новембра, а до тада ће се пратити ситуација у вези са појавом вируса корона и на основу тога процијенити како ће се даље радити.