Састанак ректора Кулића и амбасадора Србије у БиХ Њ.E. Александра Ђорђевића

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић данас је, у просторијама Ректората, угостио амбасадора Републике Србије у Босни и Херцеговини Њ.E. господина Александра Ђорђевића са сарадницима.

Ректор Кулић је у пријатељском разговору упознао Њ.E. господина Ђорђевића са историјом развоја Универзитета у Источном Сарајеву и његовим специфичностима, као и добрим резултатима које Универзитет постиже на ранг листама свјетских универзитета.

Амбасада Републике Србије изразила је спремност да институционално помогне Универзитет у Источном Сарајева у свим областима у којима се пружа могућност сарадње.

На састанку је констатовано да Универзитет у Источном Сарајеву традиционално остварује успјешну сарадњу са сродним институцијама у Србији.

Састанку су присуствовали савјетник у Амбасади Србије у БиХ Горан Драговић, други секретар Марко Ракић, те проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Срђан Лалић  и генерални секретар Универзитета Игор Тешовић.