Факултет за производњу и менанџмент Требиње посјетио градоначелник Ћурић

На Факултету за производњу и менанџмент Требиње у сриједу, 17. јуна 2020. године, одржан је састанак руководства Факултета са управом Града Требиње, коју је предводио градоначелник Мирко Ћурић.

За потребе особа са инвалидитетом, који студирају на Факултету за производњу и менанџмент, изграђен је лифт који је пуштен у функцију непосредно прије састанка. Лифт је донација предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Током састанка са руководством ФПМ Требиње градоначелник Ћурић је информисан о квалитету наставе као и о свим актуелним пројектима, посебно оним који промовишу сарадњу са привредом, националним и међународним пројектима.

Констатовано је да је сарадња Града и Факултета на високом нивоу, али да је потребно изнова тражити модалитете за нове облике сарадње који обезбјеђују боље услове студирања, као и већу искориштеност академских ресурса Универзитета у Источном Сарајеву. 

Постоји ријешеност града Требиња за веће стипендирање студената ФПМ Требиње, као и обезбјеђивање запошљавања најбољих студента, као најбољих амбасадора квалитета студирања на ФПМ Требиње. 

У наредном периоду руководство Града Требиње ће уз стручну подршку Факултета за производњу и менаџмент Требиње организовати стручне и научне скупове који ће помоћи снажењу привреде у Херцеговини.

У будућности ће услиједити и други састанци, којима ће кренути реализација конкретних облика сарадње, посебно у оном дијелу у коме ће ФПМ Требиње помоћи управи Града у изради пројекта и рјешавању бројних других проблема.

У завршници низа посјета, услиједио је заједнички састанак декана Факултета за проиводњу и менаџмент Требиње, Ликовне академије и директора Високе школе за туризам и хотелијерство са Управом Града.