Старт / Сва Обавјештења / Позив за номинацију за Награду за младе научнике Дунавске регије – „Danubius Young Scientist Award“

Позив за номинацију за Награду за младе научнике Дунавске регије – „Danubius Young Scientist Award“

Федерално министарство за образовање, науку и истраживање Аустрије и Институт за Дунавску регију и централну Европу расписали су позив за Награду за младе научнике Дунавске регије- „Danubius Young Scientist Award“ .

Награда ће бити додијељена за 14 младих научника, за по једног из сваке државе које су дио програма стратегије Европске Уније за Дунавску регију (Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Њемачка, Мађарска, Молдавија, Црна Гора, Србија, Словачка, Словенија, Румунија и Украјина).

Циљ ове награде је да се истакне научни рад и таленат младих истраживача и повећа видљивост научне заједнице у регији. Такође, наградом се желе мотивисати млади истраживачи да се укључе у истраживања од значаја за Дунавску регију.

Новчани износ награде за сваког  добитника износи 1.200 евра.

Рок за подношење номинација је 29.05.2020. године.

Детаљне информације о критеријумима за награђивање и самом позиву могу се наћи на: http://www.idm.at/projekte/preise/danubius-young-scientist-award