Одржана сједница Ректорске конференције Босне и Херцеговине

У просторијама Ректората Универзитета у Тузли данас је одржана сједница Ректорске конференције Босне и Херцеговине/Ректорског збора Босне и Херцеговине којом је предсједавао ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић.

На сједници је усвојен извјештај о раду комисије за израду оквира стручног усавршавања академског особља програма „TRAIN+“.

На данашњој сједници је донесена одлука о разрјешењу проф. др Милана Кулића са дужности предсједника Ректорске конференције Босне и Херцеговине, као и престанку овлашћења за заступање.

Такође, донијета је одлука о разрјешењу Равијојле Ђуричић са дружности генералног секретара Ректорске конференције Босне и Херцеговине.

На сједници је донијета одлука о именовању ректора Универзитета у Бихаћу проф. др. Невзета Велаџића за предсједника Ректорске конференције Босне и Херцеговине/Ректорског збора Босне и Херцеговине.

Свечана сједница Ректорске конференције Босне и Херцеговине

Данас је одржана и свечана сједница Ректорске конференције Босне и Херцеговине на којој су уручене плакете Ректорске конференције за изузетан допринос развоју универзитета/свеучилишта кроз истакнути рад на научном, наставном и стручном пољу, те ширење угледа универзитета у Босни и Херцеговини и свијету.

Плакете је уручио ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, а добитници признања за 2018. годину су проф. др Зоран Томић, проф. др Рефик Сахиновић, проф. др Станко Станић, проф. др Сеад Пашић и проф. др Рифат Шкријељ.

Добитници признања за 2019. годину су проф. др Нермина Хаџиграхић, проф. др Радослав Гајанин, проф. др Елвир Зломушица, проф. др. Дамир Кукић и проф. др Фадил Исламовић.