Почело извођење курсева цјеложивотног учења у оквиру пројекта CULTURWB

Извођење трећег циклуса курсева цјеложивотног учења у оквиру пројекта CULTURWB (Јачање капацитета за промјене у туризму на Западном Балкану – изградња компетенција за менаџмент баштина и културног туризма) почело је у петак, 6. децембра, 2019. године, на Универзитету у Источном Сарајеву.

Циљ курсева јесте развој компетенција код особа које се баве развојем туризма, будућим менаџерима у туризму, као и запосленим у културним институцијама. Акценат је на развијању вјештине, знања и способности у области насљеђа и управљања културним туризмом.

Предавачи на курсевима су проф. др Бранислав Машић, доц. др Дајана Вукојевић, проф. др Младен Ребић, проф. др Драган Војиновић, др Ненад Марковић и доц. др Немања Шаренац.

Ово је трећи циклус курсева који се одржавају у оквиру пројекта CULTURWB. Курсеви су бесплатни, стипендирани од стране ЕУ.

Курсеви се и ове године одржавају на Економском факултету Пале у мултимедијалној сали, која је опремљена из пројекта CULTURWB, за потребе цјеложивотног учења на Универзитету у Источном Сарајеву.

Пројекат CULTURWB један је од Ерасмус+ пројекта, осмишљен у оквиру сарадње ЕУ и земаља региона, који има за циљ јачање способности у високом образовању. CULTURWB у фокус ставља културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца било на естетском, интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу.

Свечана додјела сертификата за кандидате трећег циклуса курсева биће уприличена крајем децембра 2019. године.