Професору Душану Голубовићу додијељено специјално признање СМЕИТС-а

Редовни професор Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Душан Голубовић добио је специјално признање за вишегодишњи рад у струци на Пeдeсeтом мeђународном конгрeсу и изложби о климатизацији, гријању и хлађeњу (КГХ), који се одржава у Београду у периоду од 4. до 6. децембра, у организацији Савеза машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије (СМЕИТС).

Поводом јубилеја, 50 годна одржавања конгреса, специјална признања за значајан допринос струци, уручена су истакнутим појединцима и установама.

Професору Голубовићу је додијељено признање за активно учешће на конгресима КГХ више од 30 година, а налази се и на листи пет најцитираних аутора конгреса. Признање је уручио проф. др Бранислав Тодоровић, предсједник друштва КГХ и предсједник организационог одбора конгреса од оснивања.

Захваливиши се на признању и на дугогодишњој сарадњи друштва КГХ са Универзитетом у Источном Сарајеву, професор Голубовић је истакао посебно задовољство што му је признање уручио његов универзитетски професор.

Проф. др Душан Голубовић активно учествује у извођењу пројеката и техничких рјешења КГХ, а нарочито у областима расхладних система, расхладних торњева, енергијској ефикасности и обновљивим изворима енергије. Учествовао је у пројектовању и извођењу више од сто објеката. Члан је инжењерске коморе Србије од оснивања и има лиценце за пројектовање  термоенергетске, процесне опреме и гасних инсталација. Професор Голубовић објавио је три патента, а координатор је у више међународних пројеката.

На Пeдeсeтом мeђународном конгрeсу и изложби о климатизацији, гријању и хлађeњу (КГХ) очекује се учешће више од 1000  и више од 2000 посјетилаца, уз учешће више од 30 држава. Пријављена су четири пленарна предавања, а у 12 сесија предвиђено је више од 110 радова. Уз конгрес се одржава и изложба опреме КГХ више од 170 предузећа.