Одржана свечана промоција дипломираних студената и мастера Технолошког факултета

На Технолошком факултету Универзитета у Источном Сарајеву у петак, 25. октобра, обиљежен је Дан Факултета и свечано промовисано 26 дипломираних инжењера, 3 мастера прехрамбеног инжењерства  и 7 професора биологије.

Ректор Универзитета проф. др Милан Кулић изразио је задовољство што присуствује свечаности на Технолошком факултету који је учинио много на препознатљивости Универзитета, односно његовој интернационализацији.

“То се, прије свега, односи на велики број објављених радова у међународним часописима и великом броју пројеката у којима учествују наставници и сарадници Технолошког факултата“, рекао је ректор Кулић.

Декан проф. др Миладин Глигорић је истакао да Технолошки факултет УИС-а, 26 година има незамјенљиву улогу у нашем региону на пољу образовања инжењера, магистара и доктора наука из области хемијске и прехрамбене технологије, а однедавно и професора биологије.

„На Технолошком факултету у Зворнику у протеклом периоду више од 400 студената је стекло дипломе инжењера, око 40 докторирало и магистрирало по старим програмима, док је око 35 студената завршило мастер студије – рекао је декан Глигорић на свечаној академији.

Одлуком научно-наставног вијећа Факултета најбољи студенти у протеклој школској години биће награђени. Студентима са највишим просјеком, по години студија, биће уручене новчане награде и пригодне књиге. Награде ће бити додијељене након завршетка октобарског испитног рока, на посебној свечаности.

Свечаној промоцији су присуствовали градоначелник Града Зворника Зоран Стевановић, бројни професори и студенти, чланови породица промовисаних инжењера, те представници привредног и јавног живота.