Одржана II сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву у четвртак, 12. септембра,  одржана је II редовна сједница Сената којом је предсједавао ректор проф. др Стево Пашалић.

На сједници Сената дискутовано је о листама одговорних наставника и сарадника за академску 2019/2020. годину, усвојен је Академски календар и Календар наставе, донесена је Одлука о образовању струковних вијећа по научним и умјетничким областима, као и Одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.

Подржан је приједлог Наставно-научног вијећа Факултета физичког васпитања и спорта Пале за повећање броја студената за упис у академској 2019/2020. години у категодији ванредни студенти, приједлог Филозофског факултета за проширење листе за упис студената у прву годину првог циклуса студија на Студијском програму за психологију, као и приједлог Наставно-научног вијећа Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ о измјени наставног плана и програма на Студијском програму Православна теологија.

Такође, чланови Сената су упознати о одржавању догађаја у склопу којег ће десет руских универзитета, 10. октобра, организовати низ радионица у Источном Сарајеву и Палама те презентовати своје програме.

Чланови Сената дискутовали су о упису студената у прву годину првог и другог циклуса студија за 2019/2020. годину, као и о другим академским питањима битним за функционисање Универзитета.