Министар Рајчевић посјетио Правни, Економски и Филозофски факултет на Палама

У оквиру програма дводневне посјете факултетима Универзитета у Источном Сарјеву (УИС), министар за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић у четвртак, 25. јула, посјетио је Правни, Економски и Филозофски факултет на Палама.

На Правном факултету министар Рајчевић састао се са деканом ове високошколске установе проф. др Гораном Марковићем, док је на Економском факултету одржао састанак са продеканом за научно-истраживачки рад и предузетништво проф. др Марком Ђогом и професорским тимом овог факултета.

На крају кратког програма посјете, министар је обишао Филозофски факултет гдје је разговарао са деканом проф. др Драгом Мастиловићем, проректором за наставу УИС-а проф. др Вером Ћевриз Нишић и продеканом за наставу доц. др Владаном Бартулом.

Тема одржаних састанака били су предстојећи реформски процеси у области високог образовања, а учесници састанака остварили су висок ниво сагласности око циљева реформе.

Током кратког програма обиласка факултета Универзитета у Источном Сарајеву, министар Рајчевић са сарадницима је претходног дана, у сриједу 24. јула, посјетио Медицински факултет у Фочи гдје је разговарао са деканом проф. др Миланом Кулићем и проректором за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејаном Бокоњићем.