Ministar Rajčević posjetio Pravni, Ekonomski i Filozofski fakultet na Palama

U okviru programa dvodnevne posjete fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarjevu (UIS), ministar za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević u četvrtak, 25. jula, posjetio je Pravni, Ekonomski i Filozofski fakultet na Palama.

Na Pravnom fakultetu ministar Rajčević sastao se sa dekanom ove visokoškolske ustanove prof. dr Goranom Markovićem, dok je na Ekonomskom fakultetu održao sastanak sa prodekanom za naučno-istraživački rad i preduzetništvo prof. dr Markom Đogom i profesorskim timom ovog fakulteta.

Na kraju kratkog programa posjete, ministar je obišao Filozofski fakultet gdje je razgovarao sa dekanom prof. dr Dragom Mastilovićem, prorektorom za nastavu UIS-a prof. dr Verom Ćevriz Nišić i prodekanom za nastavu doc. dr Vladanom Bartulom.

Tema održanih sastanaka bili su predstojeći reformski procesi u oblasti visokog obrazovanja, a učesnici sastanaka ostvarili su visok nivo saglasnosti oko ciljeva reforme.

Tokom kratkog programa obilaska fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ministar Rajčević sa saradnicima je prethodnog dana, u srijedu 24. jula, posjetio Medicinski fakultet u Foči gdje je razgovarao sa dekanom prof. dr Milanom Kulićem i prorektorom za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejanom Bokonjićem.