Објављен јавни конкурс за ствараоце новог аудиовизуелног дјела – Interreg MED

У оквиру хоризонталног пројекта Territorial Appropriation of Leading-edge InnovAtion – Талиа (финансиран у оквиру програма МЕД) објављен социјални и креативни конкурс за ствараоце новог аудиовизуелног дјела, са крајњим роком за достављање радова до 31. јула 2019. године у 12.00 часова (централноевропскo вријеме).

Конкурс је намијењен младим ствараоцима, од 18 до 35 година, нових аудиовизуелних дјела који би требало да опишу нијансе и новине у креативности и друштвеним иновацијама на Медитерану.

Учесници треба да „испричају причу“ о иновацијама и креативности у свом подручју бирајући једну од тема које је дефинисала Social&Creative Community или других концепта социјалне иновације и креативности слободним избором видео технике (360° видео, вертикални видео, анимација, smartphone/tablet видео итд).

Жири ће након прегледа достављених видео записа а на основу критеријума релевантност за теме такмичења, иновативности карактера аудиовизуелног језика и креативности у избору теме и технике реализације, дефинисати коначну ранг листу и одредити три побједника.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет https://social-and-creative.interreg-med.eu/press-room/news/detail/actualites/talia-launches-the-socialcreative-contest-for-young-videomakers/.

Апликанти из Републике Српске дужни су да обавијесте Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу (fondovieu@meoi.vladars.net) о подношењу пријаве на овај позив.

Прилог: Позив за достављање пројектних приједлога