Objavljen javni konkurs za stvaraoce novog audiovizuelnog djela – Interreg MED

U okviru horizontalnog projekta Territorial Appropriation of Leading-edge InnovAtion – Talia (finansiran u okviru programa MED) objavljen socijalni i kreativni konkurs za stvaraoce novog audiovizuelnog djela, sa krajnjim rokom za dostavljanje radova do 31. jula 2019. godine u 12.00 časova (centralnoevropsko vrijeme).

Konkurs je namijenjen mladim stvaraocima, od 18 do 35 godina, novih audiovizuelnih djela koji bi trebalo da opišu nijanse i novine u kreativnosti i društvenim inovacijama na Mediteranu.

Učesnici treba da „ispričaju priču“ o inovacijama i kreativnosti u svom području birajući jednu od tema koje je definisala Social&Creative Community ili drugih koncepta socijalne inovacije i kreativnosti slobodnim izborom video tehnike (360° video, vertikalni video, animacija, smartphone/tablet video itd).

Žiri će nakon pregleda dostavljenih video zapisa a na osnovu kriterijuma relevantnost za teme takmičenja, inovativnosti karaktera audiovizuelnog jezika i kreativnosti u izboru teme i tehnike realizacije, definisati konačnu rang listu i odrediti tri pobjednika.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećoj internet https://social-and-creative.interreg-med.eu/press-room/news/detail/actualites/talia-launches-the-socialcreative-contest-for-young-videomakers/.

Aplikanti iz Republike Srpske dužni su da obavijeste Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju (fondovieu@meoi.vladars.net) o podnošenju prijave na ovaj poziv.

Prilog: Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga