Одржана сједница Комитета за осигурање квалитета УИС-а

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву у уторак, 16. јула, одржана је XXIX сједница Комитета за осигурање квалитета.

Предсједавајући Комитета проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић информисао је чланове овог савјетодавног тијела о реализацији процеса реакредитације Универзитета и акредитације 12 студијских програма и најавио да ће почетком нове академске године почети припреме нових студијских програма за акредитацију.

Чланови Комитета разматрали су Извјештај о самовредновању и оцјени квалитета за 2018. годину и Извјештај о студентској анкети за академску 2018/19. годину који ће бити упућени на разматрање и усвајање Сенату Универзитета.

Посебна пажња посвећена је резултатима Анализе уписаних и исписаних студената на Универзитету у посљедње четири академске године на основу које ће у септембру бити спроведено истраживање у средњим школама источног дијела Републике Српске. Такође, на основу резултата из наведених истраживања биће креиран акциони план са циљем унапређења тренутног стања.

На сједници је разговарано о функционалности електронског картона научног радника е-НИР, резултатима анкете проведене међу послодавцима као и о улози координатора за осигурање квалитета на факултетима и академијама.

Договорено је да сљедећа сједница Комитета буде одржана почетком септембра.