Одржан Инфо дан Erasmus+ CULTURWB пројекта

У просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) у сриједу, 10. јула, одржан је инфо дан Erasmus+ пројекта CULTURWB. О значају овог пројекта, циљевима и оствареним резултатима говорили су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, руководилац пројекта испред Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Бранислав Машић и доц. др Дајана Вукојевић.

На одржаном Инфо дану презентован је програм цјеложивотног учења који је резултат пројекта CULTURWB, а на који ће се од нове академске године, преко Центра за цјеложивотно учење УИС-а уписивати кандидати. О важности овог програма, као и о значају туризма уопште, говорио је проф. др Љубиша Владушић, руководилац Центра за цјеложивотно учење УИС-а.

Конкурс за упис кандидата на курсеве цјеложивотног учења “Јачање капацитета за промјене у културном туризму на Западном Балкану – изградња компетенција за квалитетно управљање културним насљеђем и културним туризмом“ биће расписан у септембру 2019. године, а курсеви ће бити реализовани од октобра до децембра.

На одржаном догађају најављен је нови студијски програм другог циклуса студа “Управљање културним насљеђем и културним туризмом”. Овај програм реализују као партнери Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву и Економски факултет Универзитета у Бањој Луци. Мастер програм почеће на Економском факултету у Бањалуци, а наставу ће изводити професори са тог факултета заједно са професорима са Економског факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву.

Универзитет у Источном Сарајеву један је од 13 партнера који учествују у спровођењу пројекта “CULTURWB” финансираног кроз програм Erasmus+. Носилац пројекта је Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет.