Одржана тематска сједница о стратешким развојним правцима Уиверзитета у Источном Сарајеву

У Центру за високо образовање у Бијељини у уторак, 9. јула, одржана је тематска сједница Сената, Управног одбора, Проширеног колегијума и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву на којој је расправљано о стратешким развојним правцима ове високошколске установе.

У уводном дијелу сједнице проф. др Мишо Кулић одржао је предавање на тему критичког разумијевања неолибералних претпоставки болоњске концепције универзитета, док је ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић говорио о демографском оквиру образовног система у Републици Српској, с акцентом на високо образовање.

Резултате анализе уписаних и исписаних студената на Универзитету присутнима је презентовао проф. др Дејан Бокоњић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета.

О правцима рада и развоја Универзитета у наредној академској 2019/20. години говорили су декани Правног факултета проф. др Горан Марковић и Медицинског факултета проф. др Милан Кулић.

Након уводних излaгања услиједила је дискусија током које су дефинисани бројни закључци који ће бити упућени на усвајање Сенату Универзитета.