Старт / Вијести - Музичка aкадемија / Изванредан успјех Kамерног хора за црквену музику и појање – двије златне медаље и специјална награда на такмичењу у Грчкој

Изванредан успјех Kамерног хора за црквену музику и појање – двије златне медаље и специјална награда на такмичењу у Грчкој

На престижном 37. Интернационалном фестивалу и такмичењу хорова у Превези у Грчкој Камерни хор смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву (УИС), под руководством диригента Рада Радовића, постигао је изванредан успјех освојивши двије златне медаље и специјалну награду.

Златне медаље освојене су у главној категорији „А“ мјешовитих хорова духовне музике и у категорији „Г“ за програм по слободном избору.

Специјалну награду, једину ове врсте по статуту такмичења, Камерни хор освојио је за најбоље изводђење Ortodox music.

Овај резултат остварен је у конкуренцији хорова из Њемачке, Русије, Пољске, САД, Грчке, Словеније, Словачке, Индонезије, Бугарске, Румуније, а оцјењивао их је жири из Канаде, Ирске, Њемачке, Грчке, Словеније, Шпаније и Бугарске.

Као лауреати такмичења, Камерни хор се представио и на церемонији затварања у Грчком амфитеатру града Превеза, а имао је и два концертна наступа на фестивалским концертима.