Промовисана 17. генерација инжењера, магистара и мастера

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) у петак, 28. јуна, промовисано је 20 дипломираних инжењера, два магистра наука и три мастера електротехнике.

Декан Електротехничког факултета проф. др Зоран Љубоје изјавио је да је ово седамнаеста генерација послије рата, додавши да ова високошколска установа обиљежава и јубилеј – 25 година рада у саставу Универзитета у Источном Сарајеву.

„Посљедњих година највише је студената на смјеру рачунарство и информатика, нешто мање на друга два смјера – електроенергетици и аутоматици и електроници. С обзиром на то да је ових дана и пријем кандидата за упис у наредну школску годину, ми смо задовољни интересовањем“, рекао је декан Љубоје.

Он је додао да факултет има потписане споразуме са око 50 различитих институција, које, између осталог, дају стипендије студентима који се касније лако и запошљавају.

„Када је ријеч о запошљавању ове струке, јако смо задовољни, јер већина брзо долази до запослења послије завршетка студија“, истакао је декан Љубоје.

Међу промовисаним инежењерима електротехнике је и Никола Кукрић са просјеком оцјена 8,6.

„Поносан сам што сам завршио Електротехнички факултет који пружа студентима доста знања и могућности. Сада сам асистент на Факултету и стечено знање ће ми сигурно помоћи у даљем раду“, рекао је Кукрић.

На промоцији су додијељена признања најбољим студентима у прошлој школској години и признања заслужним поједницима и институцијама.

Данашњој свечаности присуствовали су и декани других факултета Универзитета у Источном Сарајеву, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, као и представници привредног и јавног живота града.

Извор: Новинска агенција СРНА