Promovisana 17. generacija inženjera, magistara i mastera

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) u petak, 28. juna, promovisano je 20 diplomiranih inženjera, dva magistra nauka i tri mastera elektrotehnike.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Zoran Ljuboje izjavio je da je ovo sedamnaesta generacija poslije rata, dodavši da ova visokoškolska ustanova obilježava i jubilej – 25 godina rada u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Posljednjih godina najviše je studenata na smjeru računarstvo i informatika, nešto manje na druga dva smjera – elektroenergetici i automatici i elektronici. S obzirom na to da je ovih dana i prijem kandidata za upis u narednu školsku godinu, mi smo zadovoljni interesovanjem“, rekao je dekan Ljuboje.

On je dodao da fakultet ima potpisane sporazume sa oko 50 različitih institucija, koje, između ostalog, daju stipendije studentima koji se kasnije lako i zapošljavaju.

„Kada je riječ o zapošljavanju ove struke, jako smo zadovoljni, jer većina brzo dolazi do zaposlenja poslije završetka studija“, istakao je dekan Ljuboje.

Među promovisanim ineženjerima elektrotehnike je i Nikola Kukrić sa prosjekom ocjena 8,6.

„Ponosan sam što sam završio Elektrotehnički fakultet koji pruža studentima dosta znanja i mogućnosti. Sada sam asistent na Fakultetu i stečeno znanje će mi sigurno pomoći u daljem radu“, rekao je Kukrić.

Na promociji su dodijeljena priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini i priznanja zaslužnim pojednicima i institucijama.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i dekani drugih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, kao i predstavnici privrednog i javnog života grada.

Izvor: Novinska agencija SRNA