Позив за достављање пројектних приједлога који се финансира из Програма транснационалне сарадње АДРИОН

У оквиру пројекта Open Innovation System of the Adriatic-Ionian Region (OISAIR), који се финансира из Програма транснационалне сарадње АДРИОН, отворен Позив за достављање пројектних приједлога.

Предметни позив намијењен је реализацији 10 иновативних пројеката које заједнички развијају истраживачи) и мала и средња предузећа (МСП) кроз обезбјеђивање ваучера за иновације у вриједности од 18 500 евра.

Пројекат OISAIR има за циљ да ојача развој индустријских и предузетничких активности укључивањем релевантних заинтересованих страна од институција које се баве истраживањем до МСП-а и јавне управе у Јадранско-јонском региону.

Предметни позив представља транснационалну иницијативу која је упућена универзитетима, истраживачким институтима и малим и средњим предузећима са сједиштем у Јадранско-јонском подручју и који спроводе активности у области транспорта и мобилности, енергије и животне средине и аграрне-биоекономије.

Позив за достављање пројектних приједлога се заснива на три различите и узастопне фазе:

  • Позив за идеје, усмјерен на јавне истраживачке институције и универзитете који ће бити позвани да објаве своје резултате истраживања, патенте и развијене технологије кроз INNOVAIR платформу. Рок за достављање идеја је 14. јул 2019. године;
  • Позив за пројекте, чији је циљ подстицање развоја заједничког пројекта иновације R2B (Results to Business) који су заједнички представили МСП и истраживачке институције/универзитети. Предметни позив отворен је од 15. јула 2019. године до 30. септембра 2019. године;
  • Избор и додјела 10 иновацијских ваучера.

На сајту Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, можете пронаћи неопходне информације http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/media/vijesti/Pages/Adrion.aspx

На сљедећем линку https://www.oisair.net/pages/proof-of-concept?fbclid=IwAR3lAOKV1QoLY8CTvX_g_4CNifiv4LcJfQshfUgJh6KZYF_MgUc2UInFMig можете пронаћи све неопходне информације у вези са подношењем пројектних приједлога у оквиру предметног позива.